Catalog electronic pentru studentii de la UPG

Posted by

catalog

Începând din sesiunea iarnă 2013 (care va începe pe 21 ianuarie), la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, notele studentilor vor fi trecute şi într-un catalog electronic, pe lângă cel clasic.

A existat totuşi o perioadă de acomodare cu un astfel de catalog virtual, în perioada anului universitar 2011-2012 şi doar la o singură facultate, şi anume, Inginerie Mecanică şi Electrică. Eu nu am avut ore la specializările de la această facultate, în calitate de titular, aşa că nu ştiu exact cum au decurs lucrurile, deşi responsabilul pe IT a specificat la „şedinţa de instruire” ca totul a decurs „destul de bine”.

Eu sunt reticentă în ceea ce priveşte acest catalog virtual, din mai multe motive. Nu ştiu cât de mult îmbunătăţeşte notarea studenţilor sau a muncii secretarelor. Apoi, din ce am înţeles, nu e pusă deloc bine la punct securitatea. Orice „hacker anonim” ar putea să reconsidere nota pusă de un profesor. Notele trebuie trecute de pe un computer ce se află în interiorul universităţii (de exemplu, la secretariat, dar până în ora 16). Sesiunea de trecere a notelor se încheie la ora 20 in ziua examenului programat (profesorul nu (mai) poate trece notele a doua zi).

Sunt curioasă ce avantaje o să aducă acest minunat catalog electronic, deşi eu cred că vor mai trece ani mulţi până se va elimina complet catalogul fizic. Deocamdată „rulează” în paralel.

Voi ce credeţi în legătură cu acest catalog? Vi se pare o idee bună? (Nu uitaţi că cei din preuniversitar au demult un astfel de catalog virtual; nu ştiu însă dacă îl şi folosesc.)

9 comments

 1. Naspa daca merg in paralel. Notele astea pot fi vazute si de catre studenti, de acasa? Altfel, mi se pare inutil… Notele se pot inregistra numai de la un calculator??? Nasol, total inutil… Suntem in 2013! Se putea face o aplicatie pt mobil din care sa se insereze notele sau din care studentii sa le consulte, sa afle datele examenelor etc. Dar na… Cred ca nu se vrea sa se implementeze asa ceva si astfel sa se eficientizeze procesul efucativ din universitate. Pacat

 2. Nu le gasesti 🙂
  Apropo, nu ai participat si tu la „instruire”, daca esti colaborator? 😛

   1. Pe 10 ian. am fost chemate toate cadrele didactice (inclusiv colaboratorii) la o sedinta unde cica s-a facut instruirea privind completarea catalogului electronic 😀

 3. @jonny deocamdata nu s-au gandit decat la o modalitate de implementare a trecerii notelor in catalog de catre profesori. Probabil pe viitor vor face si un modul prin care studentul sa-si poata vizualiza notele „de acasa”, sau cel putin asa as vrea sa cred. Sunt de acord ca profesorul sa treaca notele in catalog doar in ziua programata pentru examen si doar de la scoala, pentru ca acolo a evaluat studentii. Dar mai eficient ar fi utilizarea de catre profesor a unui dispozitiv mobil pentru trecerea notelor. Sau poate doar visez frumos la ceva ce se va intampla intr-un viitor…

 4. Dana,
  Catalogul electronic este primul pas spre ceea ce va fi o platforma de informare de pe care studentii isi vor putea vedea notele!
  El are si rolul de a asigura o securizare a notarii, care dupa cum stii lipsea!
  Educarea cadrelor didactice in acest sens era absolut necesara!

 5. @Steph, nu zic ca nu era necesara instruirea cadrelor didactice in utilizarea platformei, zic doar ca platforma are destule bug-uri si nu sunt convinsa de securitatea ei. Sa vedem cat va dura pana la rezolvarea tuturor problemelor, pentru ca si studentul sa aiba parte in final de utilitatea ei! Pana la urma, rolul tehnologiei este de a imbunatati viata.

 6. „Catalog electronic, PE LANGA cel clasic”??? Pariem că nu or să corespundă datele???

Comments are closed.