ingrediente naturale pentru curatare

Ce parere aveti despre produsele de curatat naturale?

Posted by

De curand am incercat sa-mi fac o analiza a tuturor produselor de curatenie pe care le folosesc. Am fost surprinsa sa observ ca pe etichetele unor produse dedicate curateniei, informatiile importante si pasii de utilizare sunt trecuti cu un litere foarte mici si inghesuite. Daca cineva mai in varsta ar dori sa citeasca toate acele instructiuni si nu au ochelerii la indemana nu prea au sanse sa se descurce.

In plus am auzit ca unele pete si murdarii se pot curata si cu ingrediente naturale. Astfel ca am stat o buna bucata de vreme sa caut care sunt toate acele ingrediente naturale care au asemenea propietati. Sunt constienta ca nu am gasit toate produsele naturale utile pentru aceasta cauza, dar am gasit cateva produse importante.

Ingrediente naturale pentru curatarea suprafetelor/materialelor

  • bicarbonat de sodiu – este ingredientul ideal pentru albirea si indepartarea mirosurilor din diverse materiale;
  • ceara de albine – este ideala pentru lustruirea lemnului;
  • apa oxigenata – poate indeparta pete si poate igieniza (ideala pentru indepartarea mucegaiului, daca este combinata cu bicarbonat pentru a forma pasta de curatat);
  •  lamaia – ideala in tratarea racelii, poate face minuni si in cazul mirosurilor si petelor;
  • uleiul de masline – un alt ingredient pentru lustruirea lemnului;
  • otetul alb – folosit in dezinfectarea diverselor suprafete, in special in bucatarie;
  • sarea – sarea grunjoasa inlatura foarte bine grasimea;

Nu stiu daca ati utilizat pana acum toate aceste ingrediente, dar cu siguranta de unele dintre ele ati mai auzit. Si chiar daca de multe ori avem senzatia ca aceste produse de curatenie nu sunt suficient de eficiente, ele isi fac treaba foarte bine. Poate ca uneori au doar nevoie de ceva mai mult timp pentru as face intr-un mod eficient treaba.  Cu toate astea trebuie sa luam in calcul si faptul ca ingredientele naturale nu sunt nocive. As vrea sa stiu ce parere aveti in legatura cu aceste ingrediente naturale pentru curatenie?

ingrediente naturale pentru curatare
ingrediente naturale pentru curatare