Concurs Libris: Ce inseamna profesorul ideal?

Posted by

Ma bucur sa va anunt ca incep o frumoasa colaborare cu Libraria online Libris si ca voi organiza, impreuna cu ei, concursuri la care se va oferi, ca premiu, o carte din partea Libris.

Pentru prima editie a acestui concurs, am ales urmatoarea tema (tinand cont si de articolul precedent): Ce inseamna, in conceptia ta, profesorul ideal? Toti am avut profesori preferati sau mai putin preferati, in toate etapele formarii profesionale, incepand de la scoala generala, pana la facultate, sau chiar in cadrul altor cursuri de formare. Dar cum ti-ai fi dorit / cum ti-ai dori sa fie un profesor?

Poti lasa in comentariu raspunsul sincer la aceasta intrebare pana pe data de 6 mai 2012 inclusiv.

Cel mai interesant comentariu va primi, din partea Libris, cartea HTML 5, ghidul incepatorului, de Mark Pilgrim.

Castigatorul va fi anuntat pe 7 mai 2012.

8 comments

 1. Profesorul Ideal este acela care reuseste sa invete un elev materia pe care o preda, cel care reuseste sa se exprime cat mai simplu si pe intelesul tuturor, cel care vine cu metode de predare originale astfel incat sa capteze atentia celor carora li se preda.

 2. Profesorul ideal are rezultate pe termen lung, si atinge un numar mare de elevi. Este respectat ca om, nascut parca, profesor.

  Dojeneste putin, dar cand dojeneste se simte. Nu pentru ca ar fi o dojana dura, ci pentru ca e rara.

  Ii place sa poarte de grija elevilor. Iar cand isi face treaba, nu o face pentru examenul de bac, sau pentru capacitate, ci pentru o viata intreaga.

  Nu este insensibil la problemele elevilor, insa ajuta putin, pentru ca ei sa se simta in stare sa depaseasca singuri obstacolele. Este fara indoiala un om, ce cultiva increderea in fortele proprii. Iar influenta sa buna, se simte, multa vreme dupa ce a profesat, uneori multt timp dupa ce a trecut pe malul celalalt.

 3. Profesorul ideal… e cel care sadeste, nu cel care culege; e cel care asculta , nu cel care canta; e cel care indruma, nu cel care conduce;e cel care-i exemplu desi nu asta urmareste.
  Elevi, parinti, profesori cu totii suntem oamenii iar ceeA ce dorim sa gasim la profesori este chiar umanitatea si dorinta lor de-a educa umanitatea fiecaruia, imbinata in cuvintele lectiilor pe care le preda, a stilului propriu.

 4. Tristetea e ca azi majoritatea elevilor va raspunde ca profesorul preferat e cel care ii lasa in pace la ore si le mai si note mari.
  Profesorii incomozi de azi vor fi totusi apreciati mai tarziu, cand elevii isi vor da seama cat de multe au invatat de la orele lor.
  Asa-s eu, cred inca in severitate. 🙂

Comments are closed.