Curs festiv, inca o lectie de viata

Posted by

Anul trecut pe vremea asta, vorbeam de cursul festiv al absolventilor de Informatica din UPG.

Iata ca a mai trecut un an si a venit randul urmatoarei serii de Informatica sa treaca prin aceleasi emotii. In cei trei ani in care mi-au fost studenti, m-am apropiat de ei, i-am indragit cu bune si cu rele, am reusit sa trec dincolo de relatia stricta profesor-student si sa fac cunostinta si cu talentele lor ascunse sau unele din problemele cu care se confrunta. Faptul ca au ajuns deja la sfarsitul celui de-al treilea an, imi confirma faptul ca totul este efemer, mai putin ceea ce ne defineste ca oameni: bucurii, tristeti, personalitatea fiecaruia, modul de socializare, impliniri, compasiune.

In premiera, studentii au organizat un curs festiv mai putin conventional, care a cuprins si un program artistic, pe langa acel curs festiv clasic. In plus, in afara diplomelor pe care si le-au realizat ei insisi, au inmanat diplome si profesorilor lor. Pe diploma mea scrie: „pentru profesorul ideal„. M-a impresionat foarte mult ca m-au considerat asa, desi eu stiu ca n-am atins acest „ideal”.

Nu pot decat sa le multumesc, sa ii felicit si sa le urez succes atat la examenele de final pe care le au, cat si la examenele vietii!

2 comments

Comments are closed.