Costurile unui implant dentar, raportate la beneficiile lor

Posted by

In ultimii 10 ani, implantologia a cunoscut o dezvoltare fulminanta. Au fost lansate tehnologii noi care sa rezolve rapid chiar si cele mai complexe cazuri. De la implanturile clasice la cele zigomatice sau Fast and Fixed, producatorii au investit in calitatea materialelor si perfectionarea tehnologiilor. Toate aceste investitii se reflecta deseori in costurile unui implant dentar.

Raport calitate-pret echitabil

Colaborarea anumitor producatori cu universitati prestigioase din lumea intreaga a fost extrem de fructuoasa, constituind un pas urias pentru aceasta industrie. Cele mai noi tehnologii au fost inglobate in structura implanturilor, pentru a asigura o mai buna integrare in os si o stabilitate crescuta a noului dinte.

Studiile clinice aprofundate se ocupa frecvent cu testarea caracteristicilor tehnice, iar in functie de rezultatele obtinute, implanturile sunt ajustate pentru a se obtine varianta optima. In urma acestor demersuri stiintifice s-au obtinut metode inovative de tratament, prin care un implant dentar poate inlocui dintii lipsa, indiferent de gravitatea cazurilor.

Daca te confrunti cu disconfortul creat de lipsa dintilor, poti apela la tehnologiile moderne utilizate in clinici stomatologice de top, precum dentalexcellence.ro, la costuri deosebit de avantajoase, raportul calitate/pret fiind unul corect si accesibil. In plus, cu sistemul de ultima generatie Fast and Fixed, poti avea dinti ficsi intr-o singura zi, pretul acestor implanturi fiind cu 50% mai mici in comparatie cu preturile celorlalte tipuri de implanturi. Asadar, daca vrei sa beneficiezi de minunile tehnologiei, programeaza o consultatie si ia decizia optima impreuna cu medicul specialist.

implant dentar

Dispozitive compatibile 100% cu organismul uman

Biocompatibilitatea de 100% a acestor dispozitive cu organismul uman transforma tratamentul cu implanturi in cea mai eficienta metoda pentru inlocuirea dintilor, avand o rata de succes de peste 95%. Materialele utilizate fac, de asemenea, diferenta de pret. Desi costul total al acestui tratament include mai multe componente, pacientii obisnuiesc sa adreseze in majoritatea cazurilor intrebarea „cat costa un implant dentar”, neglijand intregul ansamblu al lucrarii.

Implantul dentar reprezinta, de fapt, doar surubul din titan care tine locul radacinii dintelui, pentru un rezultat complet fiind nevoie si de atasarea bontului protetic si a coroanei dentare. In functie de preferintele tale estetice, pretul unei coroane din zirconiu sau ceramica va cantari mult mai greu la pretul final al lucrarii, in comparatie cu pretul unei coroane din acrilat sau compozit, care este mai scazut.

Coroanele pe implant refac in mod fidel aspectul dintilor, obtinandu-se uneori o estetica mai buna decat cea a dintelui pierdut. Avand in vedere ca in ultimii ani costurile implanturilor au scazut, inlocuirea dintilor lipsa merita cu adevarat investitia. Prin urmare, in pretul unui implant dentar intra si costurile materialelor utilizate, dar si al aparaturii si manoperei de prelucrare.

Tratamente cu numar redus de implanturi si incizii

Numarul implanturilor necesare in restaurarea danturii este un alt factor care contureaza pretul final. Astfel, in tratamentul clasic, pentru o restaurare completa se folosesc intre 8 si 10 implanturi pe fiecare arcada, doar in cazul sistemului Fast and Fixed folosindu-se un numar mai mic de implanturi dentare, 6 fiind inserate in maxilar si 4 in mandibula. De aici si costul cu 50% mai mic al tratamentului cu implanturi Fast and Fixed.

Aspectul estetic, functionalitatea si confortul danturii iti vor imbunatati considerabil sanatatea si relatiile sociale. Daca ai unul sau mai multi dinti lipsa, apeleaza la solutiile moderne oferite de tratamentele cu implant dentar. Aceste investitii inteligente iti vor reda zambetul si pofta de viata.