Semne subtile ca va trebui sa inlocuiesti discul de motocoasa in curand

Posted by

Doar cu ajutorul unei motocoase de calitate ii este la indemana gospodarului sa aiba grija asa cum trebuie de curtea si gradina sa. Motocoasa este o unealta cu ajutorul careia pot fi toaletate elementele de vegetatie din jurul casei.

De asemenea, prin intermediul motocoasei, poti avea grija si de livada ta. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este necesar ca motocoasa sa fie dotata cu un disc de motocoasa functional, disponibil si in oferta generalmotor.ro.

Un disc functional este cel capabil sa taie rapid si sigur elementele cu care intra in contact. Atunci cand acest lucru nu mai este posibil, eficienta motocoasei scade vizibil. Daca eficienta nu mai exista, trebuie sa iei masuri si sa faci unele ajustari. De regula, inlocuirea discului este cea mai buna solutie. Iata cum stii ca a venit momentul in care trebuie sa inlocuiesti discul!

Cand se impune schimbarea unui disc motocoasa?

Discurile sunt piese foarte importante, deoarece ele fac posibila taierea elementelor pe care le poate trata o motocoasa. Cu cat discul este mai bine ascutit, cu atat el va fi mai eficient. Ascutirea discului este un proces pe care il poti repeta periodic, pentru a mentine piesa in stare optima de functionare.

Vine, totusi, un moment in care dintii discului nu mai pot fi ascutiti corespunzator. Desi ei pot parea solizi si capabili sa treaca prin orice material, realitatea dovedeste ca aceasta capacitate nu mai exista, dupa o vreme. Atunci cand ascutirea discului nu mai are efectul scontat, vine semnalul ca ai nevoie sa inlocuiesti piesa.

Daca discul motocoasei nu mai taie si nici nu mai poate fi ascutit, cu certitudine singura solutie la care poti sa apelezi este inlocuirea sa completa. Semnalul pe care discul ti-l transmite este unul care creste gradual in intensitate. Initial, apare nevoia de ascutire a discului, iar ulterior aceasta se iveste tot mai des, pana cand discul isi pierde total eficienta.

Pentru a putea sa te bucuri din nou de potentialul motocoasei tale, cea mai buna solutie este sa inlocuiesti discul. Poti apela la solutii originale, dar si la variante aftermarket. Important este ca discurile sa fie unele dure, capabile sa te ajute cu provocarile din viata de zi cu zi. Tot la fel de important este si cum montezi discul.

Cum inlocuiesti corect un disc motocoasa?

Dupa ce ai ajuns la concluzia ca discul trebuie inlocuit, este foarte important sa achizitionezi o piesa de calitate, de la un distribuitor reputat. Odata intrat in posesia piesei de schimb, este momentul sa o montezi pe motocoasa ta. Este foarte important ca montarea sa fie una corecta.

Ai nevoie sa folosesti cheia cu maner si blocatorul. Discul este necesar sa fie pozitionat astfel incat sa nu permita aparitia jocului transversal sau axial. Apoi, intreg mecanismul sa fie echilibrat. Daca discul atinge solul, la utilizare, este necesar ca sistemul de fixare sa fie mutat pe o alta pozitie, mai aproape de motor, pentru ca motocoasa sa se foloseasca usor.

Pentru a avea o motocoasa care sa functioneze mereu in cele mai bune conditii, achizitioneaza un disc de motocoasa de pe GeneralMotor.ro. Aici gasesti piese de calitate, rezistente si care se pot monta usor pe orice mecanism. Investeste in calitate si durabilitate!