Cum poti transfera desenele de pe hartie pe material?

Posted by

Fac ce fac si numai peste lucruri interesante dau. Parca cineva ma duce catre aceste lucruri. Spre exemplu astazi in pauza mea de munca am gait un clip foarte interesant despre cum ai putea sa transferi desenele de pe coala de hartie pe anumite materiale. Pe langa faptul ca ai nevoie de cateva materiale si ustensile, eu am sa enumar aici printre cele mai importante. Mai mult decat atat am sa va descriu si pasii necesari pentru acest proces de transfer. In primul rand ai nevoie de urmatoarele:

  • desenul (pe care tu vrei sa-l creionezi pe material);
  • ac de cusut;
  • marker pentru contur;
  • o alta coala alba;
  • o substanta care te ajuta la transferul desenului;
  • materialul pe care vei transfera desenul;

Sa stiti ca desi pare un proces destul de complicat nu este chiar atat de greu de realizat daca aveti la indemana toate materialele necesare pentru transferul desenului. Ba mai mult decat atat vei avea parte de o experienta foarte placuta si interesanta. Mai intai de toate trebuie sa te asiguri ca ai o coala noua, libera pentru a dubla desenul. Apoi poti aseza coala respectiva peste desen cu simpla conditie de a netezi si de a fixa coala pe care trebuie sa trasezi noul desen, ca dupa aceea sa trasezi conturul desenului ales.

Dupa ce ai realizat acest prim pas poti lua coala si o poti aseza peste material. La fel ca in primul pas vei avea  grija sa netezesti coala si sa o fixezi. Dupa ce faci acest lucru poti lua un ac, cu care sa dai conturul desenului intepand coala. Astfel desenul va prinde un contur mult mai proeminent si se poate transfera mult mai repede.

Pentru urmatorul pas trebuie sa pregatesti substanta despre care ti-am vorbit mai devreme (mai multe detalii despre aceasta vei gasi in clip), ca mai apoi sa o intinzi peste coala cu desenul. Dar pana vei face acest lucru vei aseza din nou si vei fixa desenul pe material. In final dupa ce vei realiza toti acesti pasi vei observa desenul tau de pe coala transferat pe materialul dorit. Ce parere aveti despre aceasta tehnica?