Din culisele Romanii au talent – semifinalele 2 si 3

Posted by

Pe 13 si 20 aprilie, am avut ocazia sa ma aflu la studiourile Media Pro, de unde se emit live semifinalele Romanii au talent, iar pe 11 mai, marea finala.

Participand la doua semifinale consecutiv, am reusit sa fac unele comparatii si sa trag linie.

Desi am mai fost in platou la Vocea Romaniei anul trecut, sau la Cronica Carcotasilor acum vreo 2 ani, si stiu ca imaginea pe care ti-o faci atunci cand privesti la tv este total diferita de cum este in culise de fapt (si aici amintesc atat dimensiunea scenei, care pare mult mai mare la tv, sau vedetele „implicate” in show, care sunt mult mai … slabi in realitate), si de data aceasta, am avut parte de unele „surprize”. Platoul era acelasi ca la Vocea Romaniei, doar ca bineinteles ca era reamenajat, dupa formatul emisiunii Romanii au talent. Pe cei trei din juriu (Andra, Mihai Petre si Andi Moisescu) nu-i vazusem pana atunci in realitate, asa ca am constatat cu mirare ca Andra e foarte, foarte slaba, Mihai e un tip foarte simpatic (!) si ceva mai maruntel decat credeam, iar Andi, el e o persoana deosebita.

Dupa cum stiti, in fiecare din cele 5 semifinale, 12 concurenti au ocazia sa arate juriului si publicului de acasa, cat de talentati sunt ei, iar in urma show-ului realizat de fiecare, conform voturilor date de public, primii doi se claseaza automat in finala, iar din urmatorii doi, juriul alege inca unul care va trece in marea finala.

Din punct de vedere al aranjarii concurentilor pe lista celor 2 semifinale, mie mi s-au parut cam dezechilibrate, adica in semifinala 2 am vazut multe… talente care nu prea isi aveau rostul acolo, pe cand in semifinala 3 au fost prea multi talentati care ar fi meritat sa plece mai departe.

Din semifinala 2, cel mai mult mi-au placut: Alexe Krem Razvan (cu un tip de hip hop care-mi place), Vasile Godja (cu vioara lui fermecata), dar mai mult decat ei doi la un loc, l-am apreciat pe Tudorel Popa, cel care imita diverse sunete. L-am apreciat nu numai pentru talentul sau, ci pentru Omul Tudorel Popa. Este o persoana simpla, altruista. M-a impresionat faptul ca din bonurile de masa pe care le primeste, cumpara mancare pe care o duce la casa de copii unde a crescut, sau cum i-a zis lui Andi Moisescu la final: Mă bucur că l-ai trecut pe Gigel în finală, pentru că el e sărac lipit pământului. Eu măcar am un serviciu bun. Sau de curand am vazut ca ar fi inchiriat un microbuz pentru 25 de copii de la orfelinat si ii trimite in excursie pe la diverse cetati. La cum s-au precipitat lucrurile prin online in ultimile zile, le-as recomanda tuturor celor care se autointituleaza gunoieri ai online-ului, sa ia aminte la acest om care are la baza aceeasi meserie, dar in offline si care e mult, mult superior lor. Ma bucur pentru Tudorel Popa ca a reusit sa-si castige prezenta in Las Fierbinti si sper ca il asteapta un viitor bun, pentru ca merita.

Din semifinala 3, mi-au placut destui concurenti cum au performat in cadrul emisiunii, aproape toti au fost buni, si trupa  de dans Roqfellaz (foarte simpatici baietii si buni dansatori), dar si ceilalti: WUSHU (arte martiale), BarSession (cei doi barmani),  Bogdan Balmus (cel cu acrobatiile cu bicicleta), Raoul Alexandru Sipos (care canta foarte repede). Au fost foarte buni cei trei frati din trupa Trio Zamfirescu, care canta minunat la chitara, dar si Cristian Gog, iluzionistul care s-a jucat cu mintile juriului si ale publicului, facandu-i sa creada ca el poate face predictii sau ca e in stare sa indoaie o moneda doar cu mintea.

E interesant sa vezi talentul unui om si care e si povestea omului care il prezinta. De asemenea, e interesant sa vezi cat poate sa izbuteasca un om cu propriile forte si cat cu ajutorul altora. Si aici dau exemplul lui Cristian Gog, care a reusit sa mearga in finala datorita sustinerii Social Media (cine a monitorizat twitterul pe hashtagul #RomaniiAuTalent la momentul emisiei, putea sa vada ca mai mult de 50% din tweet-uri erau pentru sustinerea lui; sau cate articole de sustinere au fost scrise pe bloguri, bannere etc. ). Aici SM a demonstrat ca poate fi o forta.

 

 

 

Alte poze din culise de la semifinala 2 puteti vedea aici, iar de la semifinala 3, aici.