Cursuri de comunicare pentru copii

Posted by

 Zilele trecute am fost invitata sa jurizez un concurs pentru copii, Kids Debate, organizat pentru copii cu varste cuprinse intre 10 si 12 ani din Ploiesti si imprejurimi.

Mi se pare de laudat o astfel de initiativa, pentru ca ceea ce s-a vrut sa se evidentieze in mod deosebit a fost comunicarea, abilitatea copilului de a socializa, de a lucra in echipa, de a fi capabil sa-si expuna ideile public. Au fost punctate atat claritatea discursului, creativitatea sau stilul de prezentare, cat si dictia, sau contactul vizual cu publicul.

Cred ca aceste elemente le lipsesc si adultilor, nu numai copiilor. De cele mai multe ori, nu sunt in stare sau nu stiu sa-si prezinte coerent si corect ideile in fata unui public mai mult sau mai putin numeros. Recunosc, si eu am fost asa pana la un moment dat si cred ca mai mult experienta m-a invatat sa fiu mai increzatoare in mine.

Consider ca este benefic un curs de comunicare pentru copii, sa invete cat de devreme astfel de lucruri care sa-i ajute in viata. Centrul de dezvoltare personala care a organizat acest concurs se ocupa atat de organizarea de cursuri si ateliere pentru copii (club de public speaking sau de engleza, ateliere origami, cultura generala), cat si cursuri pentru adulti. Pentru bloggeri, pana miercuri, au si un concurs in desfasurare, iar premiul este un curs de public speaking pentru adulti. Mai multe detalii gasiti aici.