Laptopul unui #evoBlogger

Posted by

In perioada 27 februarie – 18 martie, Dragos organizeaza, impreuna cu evoMAG.ro, o campanie intitulata Laptop de blogger, de #evoBlogger. Conditiile de participare, cat si mecanismul campaniei le gasiti la el pe site. Referitor la premii… hmmm… premiul I consta intr-un laptop Lenovo S10  (link), premiul II: Cel mai vandut sistem de boxe, Logitech Z5500 (link), cat si alte 20 de premii de consolare (10 x Stick USB 4Gb Intel si 10 x Sapca KINGSTON). Prin urmare, daca te incadrezi in conditiile cerute si ai o poveste de spus despre laptopul tau, nu mai astepta!

Primul meu desktop mi-a fost daruit de tata cand eram clasa a XII-a. Tocmai aparuse Windows 98, era bestial. Mai ales ca tata vanduse masina si a considerat ca e un lucru bun sa investeasca banii respectivi pe un computer si o imprimanta :D. Nu mi-a placut atunci provenienta banilor necesari pentru computer, dar pot sa spun ca acela a fost startul meu in domeniu. Dupa vreo 3-4 ani, i l-am predat surorii mele, dar cum tehnologia avansa, dupa putin timp a trebuit si ea sa renunte la el.

Primul meu laptop dateaza cam de prin 2006 (nu-i mai gasesc factura, ca sa stiu data exacta) si inca il folosesc. A costat 20 milioane lei vechi si la vremea respectiva era un laptop bunicel, tinand cont de faptul ca atunci preturile laptopurilor incepeau cam de la 18 milioane in sus. Este un laptop Acer Aspire 5613ZNWLMi, cu procesor dual-core la 1.73 GHz (despre el am mai spus si intr-un post acum o jumatate de an – inca il mai am 🙂 ). Ceea ce m-a nemultumit la el atunci cand l-am achizionat, dar si pe parcurs, este, in primul rand, hard disk-ul de 80 GB (nu stiu ce sa mai sterg ca sa am loc pentru noile fisiere). Apoi, memoria, care initial a fost de 512 M si peste un timp, i-am dublat-o, dar oricum nu face fata mai multor programe deschise etc.

Oricum, exceptand aceste doua impedimente, l-am utilizat in multe proiecte, printre care 2 disertatii, 3 rapoarte de doctorat si multe altele. Inca nu m-am hotarat sa ma despart definitiv de el. Desi, acum 3 luni, era gata sa-mi iau adio de la el, cand, cu ocazia curateniei de sarbatori, m-am urcat pe masuta pe care se odihnea, langa un superb pahar cu apa (plin, bineinteles) si, conform legii gravitatiei sau a altei legi pe care o vreti voi (Murphy de exemplu), masa s-a rasturnat cu mine, dar si impreuna cu ce mai era pe ea, astfel ca toata apa a ajuns pe si in laptop (care bineinteles ca era pornit, ca ascultam muzica la el in timp ce munceam!) . L-am oprit cat am putut de repede, l-am uscat cu foehnul, am incercat sa-l dezasamblez si, deja imi luasem adio de la el, cand, dupa vreo 6 ore, spre bucuria mea, a … inviat repornit. Si inca traieste functioneaza! Dar, cat de curand, va trebui sa-l inlocuiesc, ca de … asa e cu tehnologia asta!