De ce este mai buna o apa filtrata decat una de la robinet?

Posted by

Intotdeauna mi-a placut sa stiu totul despre ceea ce pot consuma si ce nu. Poate ca acest lucru intre timp a devenit mai mult ca o obsesie pentru mine, dar mai mult prefer sa traiesc asa cu obsesia mea, decat sa ajung prin nu stiu ce spital din cauza unui produs pe care l-am consumat. Si nu scriu acest articol, doar pentru ca unii dintre noi au consumat mai mult decat ar fi trebuit si din pacate au ajuns pe la spital cu nu stiu ce indigestii sau si mai rau din cauza unor infectii alimentare.

Nu cred ca mai trebuie sa repet si eu aici ca trebuie sa avem mare grija la ceea ce consumam si bineinteles si la cantitatea pe care o consumam. Nu este suficient sa fii atent doar la ceea ce mananci, ci si la cat mananci. Acest lucru poate fi ridicol, dar este un real pericol pentru toata lumea. Mai nou am observat ca apa de la robinet nu mai este atat de sigura pentru a o folosi fara sa fie filtrata cel putin. Si daca inainte nu aveam acces la informatie pentru a ne informa, de data aceasta ar trebui sa fim foarte constienti de necesitatea unui filtru de apa in casa noastra.

Iar daca o sa-mi spuneti ca este suficient doar sa fierbi apa, ei bine, de prea multe ori s-a dovedit ca aceasta metoda nu este eficienta si avem nevoie de ceva mult mai mult. Spre exemplu, o persoana care tine foarte mult la greutatea, dar si la sanatatea ei nu va consuma niciodata apa de la robinet, fara sa fie filtrata si mai mult decat atat fara sa stie nivelul de alcalinizare.

Cunosc persoane care sunt interesate de acest aspect si sunt foarte atente cu tot ceea ce ele consuma incepand de la apa, fructe, dar si gustarile de la fiecare masa. Si recunosc ca pe aceste persoane nu le-am vazut niciodata racite, cu atat mai putin sa mearga la spital pentru diferite investigatii. Ma gandeam ca poate pentru o viata sanatoasa este suficient o viata activa, cateva ore de sport pe zi si cam atat.

Dar pana la urma o viata sanatoasa inseamna tot ce consumi, inclusiv o alimentatie adecvata, plina de miscare si o apa de calitate care sa-ti hraneasca trupul. Am observat ca din ce in ce mai multe persoane apeleaza la filtre de apa, in special la acel filtru pentru bucatarie.

Poate ca inca nu suntem foarte constienti de otravurile pe care le consumam zi de zi, fara sa stim, dar daca am fi putin mai atenti la tot ce se intampla in jurul nostru vom stii ce masuri sa luam pentru a imbunatati calitatea vietii noastre si a celor din jurul nostru.

Nu e deloc placut sa fii bolnav sau cineva drag sa ajunga prin spitale. De fapt acest lucru este de evitat. Si daca tot suntem in pragul unor sarbatori atat de minunate, pline de mese festive cu bucate alese ar trebui sa fim foarte atenti la cantitatea de mancare pe care o consumam.