Iata ce spun pacientii care au beneficiat de implant dentar: pretul reprezinta o corvoada sau nu?

Posted by

Pierderea dintilor nu mai este un fenomen ireversibil, care scade definitiv calitatea vietii pacientului. S-au dus vremurile in care oamenii se resemnau cu faptul ca au in gura un spatiu gol ori erau nevoiti sa poarte o proteza dentara mobila, extrem de incomoda.

Un implant dentar, ca pret, beneficii si durabilitate, se dovedeste o investitie inspirata, careia nu i-a gasit puncte slabe nici macar un singur pacient care a trecut pragul clinicii stomatologice Dental Premier. Dimpotriva, toate marturiile celor care au beneficiat de inserari subliniaza profesionalismul medicilor si calitatea desavarsita a implanturilor, care arata si se comporta, in toate privintele, la fel ca dintii adevarati.

Informatii esentiale despre tratamentul cu implant dentar: pret si proceduri

Tratamentul consta in inserarea unui surub realizat din zirconiu, titan, tantal sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman. Acesta inlocuieste radacina dintelui pierdut si sustine o lucrare fixa definitiva. Interventia, realizata in conditiile de maxima siguranta asigurate de cabinete medicale specializate, se face sub anestezie. Prin urmare, pacientul nu are nici cea mai mica senzatie de durere, ceea ce elimina un alt motiv de teama des asociat cu vizitele la dentist.

Intr-adevar, un implant dentar, ca pret, presupune din partea pacientului un efort financiar superior celui facut pentru a avea parte, de exemplu, de o proteza mobila. Insa beneficiile obtinute fac ca totul sa merite si dovedesc ca, pe termen mediu si lung, investitia este profitabila.

In primul rand, este eliminat riscul aparitiei unor probleme majore de sanatate, al caror tratament s-ar dovedi deosebit de costisitor. Este vorba despre tasarea osului maxilar si mandibular sau despre aparitia fenomenului nedorit de migratie a dintilor. Digestia este la randul ei imbunatatita, astfel incat e eliminat pericolul aparitiei unor probleme care vizeaza sistemul digestiv sau organele interne. Odata cu inserarea suruburilor, scade considerabil si riscul de aparitie a cariilor si a bolii parodontale.

Apoi, din punct de vedere estetic, avantajele sunt uriase. Pacientii care au spatii goale in cavitatea bucala ajung sa se teama sa mai zambeasca sau chiar sa vorbeasca in public. In schimb, implantul reface total aspectul si le reda increderea in fortele proprii, imbunatatindu-le viata sociala.

Implant dentar pret – factori decisivi

In principiu, exista o formula simpla de calcul pentru estimarea costurilor. Ea este urmatoarea: pretul implantului propriu-zis + pretul coroanei dentare + pretul bontului protetic. De la caz la caz insa, acestui calcul ii pot fi aduse diferite corectii in sus sau in jos.

De exemplu, insertiile realizate in zona dintilor din fata sunt mai scumpe, deoarece presupun folosirea mai multor elemente personalizate. In schimb, costul scade pentru zona dintilor din spate, unde sunt utilizate solutii standard.

De asemenea, pretul este influentat de materialul folosit pentru realizarea suruburilor si a lucrarii fixe definitive. Decizia finala este luata de pacient, dupa ce se consulta cu medicul de specialitate.

Indiferent de ceea ce presupune un implant dentar pret, pacientii marturisesc, la unison, ca valoarea sa este nepretuita. Schimbarile in bine pe care le produce in viata lor sunt multiple si rezultatele lor se fac resimtite de-a lungul mai multor decenii!