PH Pro Blog Meet Day – primul pas catre profesionalizarea blogosferei prahovene

Posted by

Chiar daca initial nu mi-am exprimat acceptul de a participa la PH Pro Blog Meet Day, organizat de catre (si la indemnul lui) Kriogen, totusi m-am razgandit si am spus si eu prezent intalnirii bloggerilor prahoveni, care a avut loc sambata, 4 iulie, la Centrul de Dezvoltare Personala si Profesionala Succes Personal, si bine am facut.

Intalnirea a avut ca scop unirea fortelor, cu scopul profesionalizarii bloggerilor prahoveni, dar si pentru a discuta unele proiecte in curs de derulare sau propuneri de proiecte.

Chiar daca unii au fost si sunt inca sceptici cu privire la aceasta profesionalizare si unire, eu spun doar ca, atat timp cat unii pur si simplu nu vor crede acest lucru si, cu atat mai mult, vor incerca sa traga inapoi de la acest “tot blogosferic”, nu se vor concretiza dorintele celor mai multi dintre noi. Pentru ca, desi marea majoritate a sustinut sus si tare ca va sustine viitoarele campanii pe bloguri, chiar daca nu sunt monetizate, unii dintre ei nici nu au crezut in asta.

Motivele care impiedica acest diziderat al blogosferei prahovene ar putea fi: ingamfarea unora, crezand ca sunt scriitori innascuti, iar ceilalti nu; personalitati diferite (ca sa nu zic multi incapatanati); neasocierea cu alti bloggeri, pe motiv ca … . Lista poate continua, dar pana nu vor trece peste aceste motive, asta va ramane doar un vis.

Si acum lucrurile pozitive. In primul rand, il felicit pe Kriogen ca a avut o astfel de initiativa si pentru organizarea reusita. Apoi, mi-a placut proiectul imieRusine.ro prezentat de Ionut Urzeala, proiect prin care se apeleaza la spiritul civic, dar si la autoritatile competente a lua masuri pentru indreptarea lucrurilor neplacute care se intampla in Ploiesti (in principal). Desi multi sunt sceptici in legatura cu durabilitatea acestui proiect, eu imi doresc ca cei implicati sa aiba puterea sa-l duca mai departe mult timp de acum incolo, pentru ca lucrurile care trebuie indreptate sunt prea multe, din pacate.

Apoi, a mai fost o propunere de proiect, prezentata de Aditza, care vrea sa ajutam o familie sarmana din Ploiesti. Aici au fost destule puncte aduse in discutie (piedici care ar putea fi in calea realizarii acestui proiect, schimbarea “tintei” o data pe luna sau mai mult etc.). Este foarte indrazneata ideea lui, mai ales pentru un adolescent (si nu este la prima campanie de ajutorare – el a fost printre persoanele care s-au ocupat de strangerea de jucarii pentru o casa de copii, cu ocazia sarbatorilor). Eu il felicit pentru initiativa si imi doresc sa ducem impreuna la bun sfarsit acest proiect, intr-un fel sau altul.

Lista celor care au participat la blog meet o gasiti la Dragos, dar si la Kriogen pe blog. Despre ce s-a intamplat dupa, a scris Dragos.

Eu imi doresc si alte intalniri de genul acesta, si nu numai. De exemplu, John zicea ceva de o iesire a bloggerilor la munte – eu zic sa te lupti sa se intample, John! 🙂 Sau basket blog meet 2 s.a.

Imi pare rau ca nu am facut mai multe poze de la eveniment, dar pe cele cateva le puteti vedea mai jos:

8 comments

 1. Merci Dana pentru laude, insa nu le merit numai eu. Daca oamenii nu ar fi venit, nu ar fi fost un succes. Este clar ca exista interes, dar sa vedem daca realizam si ceva concret.

  Off-topic: Vai ce fata am in poza :))

 2. @Kriogen te-am felicitat pentru implicare!
  Hai ca ai iesit bine, „Narcis”! 🙂 Doar am postat pozele care au iesit cel mai bine 🙂

  @Cojo daa, normal! 🙂

 3. @George daca joc in echipa care trebuie, nu iau bataie :P. In plus, e funny, mai ales daca joci si tu :))

 4. Nu as numi ingamfare faptul ca 2 bloggeri prahoveni chiar au talent la scris, asta trebuie sa le-o recunoastem.
  In acea lista a motivelor lipsei de unitate as adauga neaparat si faptul ca vrem lucruri diferite de la blogul personal.
  Insa sunt convinsa ca unitatea e posibila pe proiecte punctuale, fiecare sa se implice doar in proiectele in care crede si care i se potrivesc.

Comments are closed.