Lectie de viata

Posted by

Astazi s-a desfasurat cursul festiv al studentilor de la specializarea Informatica, din cadrul UPG. Deoarece le-am fost alaturi timp de 3 ani cat au fost studenti, am zis sa le fiu aproape si intr-un astfel de moment important pentru ei.

Cursul a fost tinut, la insistentele studentilor, de catre un om mare (domnul prof. dr. ing. I. Lambrescu); putini oameni speciali am intalnit in viata, iar dânsul este unul dintre ei. Si cum intotdeauna am avut de invatat de la acest om, m-am gandit ca de data aceasta sa si astern gandurile sale, pentru a ramane si pentru mine, dar si pentru altii.

Dânsul a pus accent pe termenul wishful thinking (rationament subiectiv), atingand de fapt dezideratul cunoasterea de sine. Facand acest lucru, poti fi impacat cu tine insuti, si apoi si cu lumea (in general).  Si cum ajungi sa te cunosti pe tine? Din: intalnirile definitorii (intalniri cu oameni speciali); marile tristeti; marile bucurii, cat si din greseli. Dar toate acestea sa se intample la momentul potrivit

Plecand de la motto-ul „Inspiratia exista, dar aceasta trebuie sa te gaseasca muncind.” (Picasso), a adaugat unul la fel de important (ii apartine): „Norocul este important, dar trebuie sa te gaseasca pregatit„.

La fel cum le-a urat proaspetilor absolventi, la fel spun si eu: Multa sanatate sa aveti si sa fiti recunoscatori pentru ea si sa va bucurati de fiecare clipa!

P.S. Felicitari Eduard!

One comment

Comments are closed.