Mai avem unde sa ne angajam?

Posted by

Daca tot am inceput saptamana vorbind despre lucruri frumoase, cred ca ar fi potrivit sa vorbim putin si despre locurile de munca pe care le avem/nu le avem la dispozitie. Stiu ca mereu ne plangem de locurile de munca si asta pe buna dreptate, nu trebuie sa stai sa faci foarte multe investigatii ca sa observi ca nu prea ai unde sa lucrezi. Si nu este vorba doar de tinerii studenti, care cauta in disperare ceva potrivit profilului lor, ci si depre acei oameni ce si-au pierdut joburile si sunt intre doua varste. Ei sunt in permanenta cautare a anumitor locuri de munca.

Despre aceste persoane vorbim si ele au cel mai mult de suferit. Sa spunem ca o parte dintre ei au tot apelat la acele joburi in strainatate, dar multi nu au avut aceeasi sansa. Si oricat de dificil ar parea aceasta situatie, nimanui nu ii face placere sa ramana fara loc de munca, mai ales in astfel de vremuri. Speram sa nu mai amintesc de toate aceste probleme, care nu fac bine nimanui, dar mai ales ca nu se mai aduc in discutii si in prim plan.

Mi-as dori ca toata lumea sa gaseasca un loc de munca, indiferent de natura acelui job. Cred ca mai important este aceasta chestiune, decat oricat altceva. De fapt, sa fiu si mai directa de atat, in tara asta se va misca ceva in sensul bun, cand fiecare cetatean al acestei tari nu se va mai plange ca nu are un loc de munca. Sau mai rau de atat ca a studiat nu stiu cati ani si ca este nevoit  sa plece in strainatate, pentru ca aici nu i se ofera un loc de munca, pentru care s-a pregatit, cu atat mai mult, nu vreau sa amintesc de beneficii si bonusuri.

Nu cred ca mai este indicat sa aducem in discutii acesti coeficienti ce par normali, doar in acele tari care isi respecta cetatenii si le ofera tot ce este mai bun.  Sunt ferm convinsa ca in prezent ajungi sa mai gasesti ceva locuri de munca in Brasov, Bucuresti si in celelalte orase mari pe care le cam numeri pe degete. Si trebuie sa recunoastem ca si acolo concurenta intre candidati este foarte mare si doar cativa dintre ei reusesc sa se angajeze. Sunt foarte curioasa cand se va schimba ceva si pe la noi?