Mediul poluat de la Ploiesti nu face bine sanatatii

Posted by

Desi in Ploiesti cam toata lumea este constienta de calitatea aerului pe care il respiram, din pacate nimeni nu reactioneaza in vreun fel, lasand sanatatea noastra in mana destinului. Si nu e bine ca facem asta, pentru ca mai devreme sau mai tarziu vom ajunge sa suferim de diferite boli din cauza poluarii. Si daca o sa imi spuneti ca in Beijing e si mai grava situatia, eu o sa va spun ca prefer sa respir un aer cat mai curat si sa traiesc cat mai sanatos si mai mult cu putinta.

Asa ca m-am hotarat sa va povestesc azi de o intamplare, a unei bune prietene de-a mea, care era in control la medicul de familie:

„- Tu cat ai de gand sa mai stai pe aici?” (adica in Ploiesti). Asta a intrebat-o doctorita pe prietena mea. Si initial nu intelesese exact ce vrea sa ii spuna, asa ca doctorita a continuat. „Daca vrei sa nu ai probleme mai grave de sanatate, ar fi bine sa cauti in cativa ani sa te stabiliesti intr-un alt oras, mai putin poluat si cu un aer mai curat.”

Stia, ca noi toti de altfel, ca aerul din Ploiesti este poluat de cele cateva rafinarii si de alte cateva fabrici care functioneaza mult prea aproape de zona locuibila. Dar nu isi inchipuia vreodata ca doctorul sa ii spuna ca aici nu e de stat si ca, daca vrei sa apuci pensia, e bine sa cauti solutii care sa includa mutarea intr-un alt oras.

Si totusi ma intreb daca nu se poate face ceva ca sa avem un aer mai curat si nu sa ne mutam noi intr-un alt oras pentru a scapa de poluare. Si nu am idee ce autorizatie de mediu are una din firmele din oras (cred ca stiti cu totii la care ma refer), daca orasul este in continuare plin de praf si de poluare. Nu insinuez ca nu ar respecta legile, probabil ca daca au toate autorizatiile necesare, le respecta, dar probabil ca nu e indeajuns, proababil ca trebuie facut mai mult in directia asta.

In plus, am auzit ca si cei din partea cealalta a orasului au probleme de poluare de la groapa de gunoi. E ca si cum am fi atacati de poluare din toate partile si poate doar parcul de la vest, cand va fi gata si vor creste copacii mari in el, sa ne mai opreasca de poluarea venita de pe drumul european cu pretentii de autostrada.

Pana atunci, nu ramane decat sa vedem daca ne putem muta in locuri cu aer mai curat, multa verdeata si liniste. Macar pe perioada vacantelor si a zilelor de weekend, daca nu de tot.

poluare-ploiesti