Pleci in concediu? Iata ce NU trebuie sa lipseasca din bagaj

Posted by

Urmeaza sa pleci in sfarsit in concediul mult asteptat? In cazul acesta sigur iti doresti sa ai totul pus la punct si nu doar din punct de vedere al transportului si al cazarii, dar mai ales al bagajului si a cele incluse in acesta. Stii cat e de neplacut sa descoperi ca ai uitat un lucru, chiar daca ti-a parut neimportant, in momentul in care chiar ai nevoie de acesta? Ei bine, pentru a evita ca asta sa se intample, te sfatuiesc sa iti intocmesti o lista din timp, in care sa notezi de fiecare data cand iti amintesti cate ceva. Este un mod de a petrece un concediu placut, fara grija,fara sa fii impiedicat sa faci ceva anume doar pentru ca nu ai fost suficient de precaut.

Iti prezint in randurile ce urmeaza o serie de lucruri indispensabile de care si tu ai putea avea nevoie. Poti face o selectie din acestea, astfel ca momentul realizarii bagajului sa fie mai usor pentru tine. Ce trebuie deci sa ai cu tine in calatorie?

Urmeaza sa mergi intr-o zona de munte? Ei bine, in aceasta situatie nu trebuie nicicum sa uiti sa pui sosetele in geanta voiaj. Pune oricate perechi stii ca vei avea nevoie pentru a nu fi pus in situatia de a pleca la cumparaturi chiar cand iti doresti sa faci altceva.

Intotdeauna ai nevoie de o solutie extra atunci cand stii ca iti epuizezi bateria smartphone-ului, iar in acest sens un acumulator extern este ideal.

Nu uita de pijamale! Pare putin probabil sa pierzi din vedere acest lucru, insa se intampla destul de frecvent. Mai ales daca iti pregatesti geanta de voiaj pe ultima suta de metri, nu uita sa consulti lista. Mai ales daca muntele este destinatia, este bine sa ai un set calduros de pijamale cu tine.

In situatia in care te pregatesti sa mergi la mare, nu lasa deoparte imbracamintea intreaga. Oricat de cald ar fi, la un moment dat vei simti nevoia de a-ti proteja pielea contra razelor nocive ale soarelui. Sigur nu vrei sa te alegi cu arsuri si sa iti transformi concediul intr-un adevarat chin, asa e?

Adauga in bagaj un gel antiseptic. Pentru ce ai nevoie de acesta? Ei bine, exista sanse destul de mari ca sistemul imunitar sa slabeasca atunci cand schimbi clima si alimentatia. Asta inseamna ca va creste riscul de infectii intestinale. Evita aceste intamplari neplacute, consumand apa imbuteliata si mancarea preparata numai in locuri igienizate corespunzator. Nu uita sa iti cureti mainile corespunzator cu gelul antiseptic inainte de a servi orice gustare.

Ia la tine un pix si un carnetel. Poate ca nu vei avea nevoie neaparat de acestea, insa nu poti sti niciodata. Acestea nu vor ocupa un spatiu prea mare in bagaj si vei fi pregatit in cazul in care va trebui sa completezi un formular. In cazul in care vizitezi o tara straina, poti folosi carnetelul pentru a cere indicatii atunci cand altfel nu te descurci.

Vei avea nevoie de o punga cu fermoar, indiferent de destinatie. Depozitand electronicele in aceasta, ai garantia ca sunt ferite de umezeala, nisip sau orice alt factor ce ar putea sa le defecteze.

Tine deci cont de aceste aspecte atunci cand iti pregatesti geanta de voiaj. Desigur, ai grija ca si geamantanul ales sa fie corespunzator si sa iti faciliteze orice efort.