Producator ladite pentru legume recomandat de fermieri

Posted by

Fructele si legumele sunt adevarate izvoare de sanatate. In ale se aduna vitaminele, sarurile minerale, zaharul natural adunat din razele soarelui. Plantele sunt adevarate fabrici pentru noi si ele nu folosesc substante chimice daunatoare niciodata. Un stil de viata sanatos inseamna prelungirea tineretii, a frumusetii si a vietii, de aceea ar trebui sa facem schimbari in alimentatie.

De la ferma sau din livada, pana in piete si supermarketuri, aceste produs datatoare de energie, de viata si de sanatate au de facut un drum lung. Nici nu va puteti imaginati prin cate maini trec si daca nu ar exista producator ladite pentru legume aducerea lor la consumatori, ar fi mult ingreunata. Laditele sunt concepute sa securizeze aceasta marfa perisabila, care este zdruncinata in timpul traseului, fiindca transportul se face si pe drumuri de tara nu numai pe autostrazi.

Schoellerallibert.com este in slujba fermierilor prin cele peste 1000 de produse aflate in stoc pe site-ul magazinului. Laditele petru legume si fructe sunt variate fiind proiectate dupa rezistenta legumelor si fructelor si dupa nevoia lor de aerisire. Caracteristicile acestor ambalaje sunt surprinse in lista de mai jos:

-au toti peretii compacti sau pereti perforati. Fermierul alege in functie de rezistenta legumei respective, laditele prevazute cu aerisire fiind ideale pentru produsele suculente. Vinetele, varza si castravetii pot sta si in ladite cu peretii compacti.

-sunt usoare fapt care ajuta la manipularea lor si cand sunt incarcate. Un ambalaj greu adauga la greutatea legumelor si pe a sa, laditele din plastic nu sunt insa nici pline atat de grele putand fi manipulate de un singur om. In trecut, lazile masive din lemn erau luate de doua-trei persoane si acestea erau obligate sa isi sincronizeze miscarile.

Fiind concepute pentru cantitati mici, nici produsele perisabile nu se mai strica, fiindca pe cele aflate la baza ambalajului nu se mai exercita o presiune atat de mare.

-sunt prevazute cu manere de prindere, majoritatea dintre ele.

-sunt fabricate din cel mai rezistent plastic, prin urmare sunt garantate si nu se rup in timpul transportului. Intretinute corespunsator rezista si peste 5 ani.

-se pot spala cu apa si detergent lichid, fiindca stim ca legumele isi lasa zeama, iar peste sucul acela se depune praf.

-se pot stivui, sa se castige spatiu si pe verticala

-sunt reciclabile si nu sunt fabricate din materii prime a caror procurare sa afecteze mediul cumva. Pentru laditele din lemn se taiau copaci falnici, plasticul se obtine fara ca mediu sa fie sacrificat.

-sunt ieftine. Este surprinzator faptul ca un material atat de bun, cum este plasticul costa putin.

La nevoie, laditele din plastic pot fi lasate afara, nefiind afectate de factorii de mediu. Schoellerallibert.com a gasit solutii de ambalare pentru toate legumele si pentru toate fructele si pentru cele care sunt prea coapte si nu raman intregi. Ar fi pacat sa se arunce parti din aceste produse si simultan cu ele atata efort depus de oameni!

In containere lichide se pot pune rosii foarte coapte din care se face suc sau bulion. Capsunile care au devenit piure din cauza agresiunilor la care au fost expuse puse in containere pot deveni si ele gemul parfumat atat de dorit de cumparatori.

Din toate aceste resturi de fructe, sucuri naturale un om intreprinzator poate face alimente utile pentru consumatori. Cat de bine ar fi sa nu se mai arunce rosiile foarte coapte si crapate, ci dupa spalare sa fie puse in containere si procesate!

Si paletii din plastic sunt utili si cu ajutorul lor laditele pot fi asezate eficient in depozit. Acum se gasesc din belsug ambalaje foarte bune in Romania si ele sunt livrate prompt la adresa indicata de catre cumparator. Penuria de ambalaje pune in dificultate recoltarea, fiindca nu toate fructele si legumele pot fi facute gramada pe pamant si transportate neambalate in camioane.

In prezent insa, lipsa de ambalaje este corelata cu lipsa de prevedere a sefului de ferma sau a managerului, fiindca Schoellerallibert.com are peste 1 000 de produse din plastic, potrivite oricarei situatii si oricarui produs.

In gospodariile taranesti se improvizeaza ambalajele, fiindca recolta este prelucrata rapid. Rosiile sunt transformate in bulion sau in suc imediat dupa culegerea lor, de aceea mai pot fi puse si in lighene sau galeti, dar si in acest caz exista ladite din plastic, in care la loc racoros, oamenii pastreaza rosii bine alese sa le aiba pentru consumul familiei mai tarziu.