Se redeschide Muzeul Antipa

Posted by

 

La Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” am fost cred că doar de 2 ori până acum. Prima dată când eram mică, în timpul unei excursii cu clasa şi a doua oară acum câţiva ani. Era un muzeu care nu avea nimic deosebit, mai ales dacă îl compar cu Muzeul de Istorie Naturală (Naturhistorisches Museum) din Viena, şi era clar ca avea nevoie de renovare.

 

Şi iată că, după aproape trei ani în care a fost în renovare, deşi se dorea redeschiderea la sfârşitul lunii iunie, muzeul va fi deschis iar pentru public, sâmbătă, 17 septembrie.

O să-mi fac timp să ajung şi eu să văd ce aduce nou, deşi din pozele pe care le-am văzut pe site-urile de ştiri, pare destul de frumos.

Muzeul are cinci săli în care se vor proiecta documentare, proiecţii 3D, 67 info-touch-uri, plasme şi sisteme interactive de prezentare a exponatelor.

Un bilet pentru adulţi costă 20 de lei, unul pentru pensionari 10 lei, iar unul pentru elevi şi studenţi, 5 lei, plus că, în timpul vacanţelor, elevii şi studenţii au intrarea gratuită.

(foto)

One comment

  1. In sfarsit ceva de invidiat. In Romania asemenea muzeu nu va exista repede. Si cred ca puttem concura cu alte muzee din Europa.

Comments are closed.