Tehnologii … „perisabile”

Posted by

Laptopul Acer pe care il am (nu, nu este Samsung :D), il am de ceva timp, dar am fost destul de multumita de el…pana recent. Si asta nu pentru ca s-a stricat vreo componenta sau ca m-am plictisit de el, ci motivul este altul. Toti stim foarte bine ce inseamna avansul tehnologic si ca, din aceasta cauza, dupa o perioada (nu prea mare), computerul / gadgetul pe care il detii trebuie inlocuit cu ceva mai performant, pentru ca resursele sale nu mai fac faţă noilor aplicatii. Acesta este si motivul pentru care in ultima vreme ma gandesc destul de serios sa inlocuiesc laptopul pe care il detin cu altul mai bun. Prima data n-a mai facut faţă memoria; 512 M nu erau suficienti mai deloc dupa vreo 2 ani de la achizionare. I-am mai pus eu inca pe atata, dar deja nici 1G nu mai este suficient. Apoi harddiskul… da, 80 G …. cum sa-i „imparti” mai repede? (Numai Matlab are 5G…) Si lista componentelor ar putea continua…

O solutie temporara la aceasta problema ar fi achizionarea unui hard disk extern, pe care sa pun toate datele importante, iar pe laptop sa las instalate doar aplicatiile de care am nevoie. Dar in primul rand, sa fie unul de dimensiuni mici. Cautand pe QuickMobile.ro am dat de un HDD extern Seagate destul de dragut. Are dimensiunile (W x D x H mm): 83 x 14 x 111 si o greutate de doar 150 g. Capacitatea HDD este de 320 GB, dar asta inseamna de 4 ori cea a hardului laptopului meu…

 

 

Pe un astfel de HDD as putea salva nu numai datele pe care le am in momentul de faţă, dar si pozele si filmuletele pe care le-as face in calatorii, sau alte lucruri folositoare unui blogger.

Referitor la raportul calitate – pret, harddisk-ul acesta chiar este bun, si nu mai zic cat de util mi-ar fi… macar pana imi face cadou sotul un laptop superb Samsung Chromebook XE500C21 :D.

 

 

 

 

 

(foto)

3 comments

  1. Really, chiar ai nevoie de MathLab? Ca și student l-am folosit mult sub 1%, iar ca inginer nici atât. Folosește UPG-ul așa ceva? În 2011, finally?

  2. Nu e vorba de Mathlab (nici nu cred ca exista; poate MathCad…). Matlab (MATrix LABoratory)are destul de multe intrebuintari, mai ales in domeniul ingineresc, dar si altele (statistic, de ex.). Mie imi trebuie la recunoasterea vorbirii, pentru ca are deja implementate foarte multe functii care imi sunt necesare. Pune la dispozitie multe Toolbox-uri (Image Processing Toolbox, Neural Network Toolbox etc.). Chiar este util. Iar 5GB are versiunea R2010a (care are mult mai multe functii), versiunile mai vechi au mult mai putin. Poate n-ai utilizat tu, dar inginerii chiar il folosesc (initial a fost proiectat pentru asa ceva). Argumentele pot continua, dar sper ca ai inteles.

  3. Da, despre MatLab vorbeam şi eu şi da eu foloseam o versiune muuuult mai veche care nu avea nici pe departe chestiile alea cu nume pompoase de care zici tu.

Comments are closed.